Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stichting Kleinoot: Het Borealis Trio

15 mei 2020 - 20:00 - 22:00

€15

Fin du Siècle – Muziek uit het begin van de 20e eeuw

Carien de Bakker – viool

Marije Franken – fluit

Anneleen Schuitemaker – harp

 

 

Het Borealis Trio, opgericht in 2011, wordt gevormd door Carien de Bakker (viool), Marije Franken (fluit) en Anneleen Schuitemaker (harp). De leden hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. De naam Borealis is afgeleid van Aurora Borealis; het noorderlicht. Deze naam is gekozen vanwege de veelzijdige kleuren die het noorderlicht laat zien, gerepresenteerd door de klankkleuren van het ensemble.
Bij elkaar gebracht door de Deux Interludes van Jacques Ibert, werd het ensemble nieuwsgierig naar ander repertoire en koos voor een creatieve aanpak, wat leidde tot eigen arrangementen en opdracht composities. Zodoende wisselt het repertoire van romantische stukken, verwacht bij deze lieflijke samenstelling, tot krachtige 20e eeuwse en hedendaagse werken. Het trio kiest daarin de werken die het zelf mooi vindt en laat die voor zich spreken, zonder poespas.

Het plezier en het enthousiasme in het samenspel staat voorop en het ensemble is van mening dat iedereen daarvan zou moeten kunnen genieten. Het trio beperkt zich daarom niet tot de concertzaal en speelt sinds 2014 voor de Stichting Live Music Now, die concerten organiseert voor publiek die door gezondheid, een handicap of armoede niet in staat zijn zelf naar een concert te gaan.
De leden zijn daarnaast graag geziene gasten bij diverse professionele orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Noord Nederlands Orkest, Orkest van het Oosten, Rundfunk Sinfonie-Orchester Berlin en de Oper Köln. Tevens zijn zij zowel samen als afzonderlijk prijswinnaars van verschillende (internationale) concoursen.

Gegevens

Datum:
15 mei 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://www.stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland