Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Dat ding met veertjes’; gesprek over het laatste boek van Niek Schuman met Bettine Siertsema, Gerard Swüste en Wim Brouwer

27-10-2019 - 16:00 - 18:00

Dat ding met veertjes

DAT DING MET VEERTJES

Op 25 december 2018 overleed Niek Schuman, theoloog. Enkele maanden eerder was zijn laatste boek verschenen, ‘Dat ding met veertjes’, met als ondertitel ‘Hopen door alle kwaad heen’. We hoopten samen met hem in het voorjaar van 2019 een middag rond zijn boek te organiseren, maar zover is het dus niet meer gekomen. In dit nieuwe seizoen willen we met familie, vrienden en belangstellenden alsnog stilstaan bij dit bijzondere boek, dat zijn oorsprong vond in een vraag: “Komt het goed met deze wereld?” Vanuit verschillende perspectieven en aan de hand van vele schrijvers, filosofen, theologen en anderen, denkt Niek Schuman na over de betekenis van het begrip ‘hoop’. Afgewisseld met muziek en het lezen van enkele fragmenten, zullen er door verschillende sprekers korte inleidingen worden gehouden bij thema’s uit het boek.

Niek Schuman woonde in Duivendrecht en is onder meer universitair docent Oude Testament en hoogleraar liturgiewetenschap geweest. Hij werkte zowel bij de Vrije Universiteit als bij de Theologische Universiteit Kampen.

Datum: zondag 27 oktober 2019, 15.00 uur

Sprekers: Gerard Swüste, Bettine Siertsema en Wim Brouwer

De middag wordt afgesloten met een drankje en een hapje.

Gegevens

Datum:
27-10-2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
www.pknduivendrecht.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland

Organisator

De Kleine Kerk