Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Debatavond: Vaccinatie: individu en volksgezondheid met Cecile van Els en Martijn Nolte

26-03-2020 - 21:00 - 23:00

Vaccinaties hebben in de afgelopen eeuw miljoenen levens gered en ervoor gezorgd dat diverse ernstige infectieziektes, zoals pokken, (bijna) volledig zijn uitgeroeid. Andere ziektes, zoals tetanus en difterie, zijn inmiddels dusdanig ingeperkt dat ze in onze maatschappij geen bedreiging meer vormen. Toch zijn vaccinaties in de afgelopen jaren een punt van veel discussie geworden:
ouders van jonge kinderen twijfelen openlijk aan de noodzaak van het vaccineren van hun kinderen en zijn bang voor bijwerkingen en/of complicaties. Op deze debatavond zal prof. dr. Cécile van Els, wetenschappelijk expert op infectieziekten en vaccins bij het RIVM & de Universiteit Utrecht, ons uitleggen wat vaccinaties precies doen en waar de risico’s liggen, zowel van het wel als niet
vaccineren.
Vervolgens zullen we met het publiek in dialoog gaan over vragen als: Hebben we als individu naast rechten ook plichten betreffende de gezondheid van de eigen kinderen? Waar ligt de grens van wat de overheid mag of moet doen ter bevordering van een goede volksgezondheid? En welke normen willen we hierin hanteren?

U bent van harte uitgenodigd voor een boeiende avond op het snijvlak van wetenschap en ethiek met veel ruimte voor het publieke debat.

Gastspreker: prof. dr. Cécile van Els

 

Gegevens

Datum:
26-03-2020
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.pknduivendrecht.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland

Organisator

De Kleine Kerk