Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ds. W.H. Brouwer

23-09-2018 - 12:00 - 13:00

Startzondag, Kinderkerk, Gezamenlijke maaltijd

Lied van de maand september: Lied 131a

Collectes
Zondag 23 september
Diaconie: De collecte is bestemd voor “Stap Verder” het integratieproject van onze zustergemeenten in de Bijlmermeer. In het stadsdeel Amsterdam Zuidoost wonen zo’n 80.000 mensen van 135 nationaliteiten. De helft van hen zijn eerste generatie allochtonen. Alle problemen die bekend zijn van multiculturele achterstandswijken komen hier voor. Er zijn veel migranten die de Nederlandse taal niet spreken en mensen die verdwalen tussen instanties. Daarnaast is er armoede en uitval op scholen. Sinds september 2010 staat midden in de Bijlmer het diaconaal
oecumenisch centrum ‘Stap Verder’. Het centrum wordt gedragen door zes kerkelijke gemeenten in Zuidoost, heeft een spreekuur, verwijst mensen door naar instanties, biedt taallessen en heeft een ouderkind project. Maar vooral is het centrum een plek midden in de wijk waar de kerken diaconaal present zijn in de samenleving. Voor mensen die nergens anders terecht kunnen.
De werkgroep Diaconie van onze gemeente wil via deze collecte onze verbondenheid laten zien met diaconale initiatieven in onze directe omgeving. Meer info vindt u op de website www.stapverder.org .
Uitgang: Via deze collecte levert u een bijdrage aan het orgelfonds van onze kerk. Hoewel het orgel tamelijk solide oogt is het in feite een teer instrument dat zorg en onderhoud behoeft. Vooral dat laatste is specialistenwerk, dus kostbaar.

Gegevens

Datum:
23-09-2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,