Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film: Melancholia

03-02-2023 - 20:00 - 22:30

Vrijdag 3 februari:: Melancholia

Film uit 2011 van Lars von Trier, over een groep mensen die moet omgaan met de ondergang van de aarde als gevolg van een botsing met een andere planeet.

MELANCHOLIA

Dit mysterieuze drama uit 2011 van regisseur Lars von Trier vertelt het verhaal van een groep mensen die moet zien om te gaan met de dreigende vernietiging van de aarde. Onder hen is Justine (Kirsten Dunst) die op het punt staat om te trouwen, op het moment dat er een enorme planeet ontdekt wordt die de aarde nadert. De reacties hierop van de verschillende hoofdpersonen zijn heel verschillend. Een achterliggende vraag van deze film is wat er werkelijk toe doet in ons leven. De film is zowel aangrijpend als vervreemdend, wat komt door het apocalyptische plot, maar ook door de bijzondere vormgeving en muziek. Vooral in de nachtelijke scènes is de digitale esthetiek verbluffend. De manier waarop bijvoorbeeld het licht van de lampen rondom het Zweedse kasteel Tjolöholm zacht reflecteert op de huid van de personages is prachtig. Daarnaast zijn er lang uitgesponnen shots in extreem slow motion met daaronder het voorspel van Wagners Tristan und Isolde. Alle muziek in de film is afkomstig uit deze opera, waarvan het voorspel regelmatig terugkeert en van grote invloed is op de beleving van de film. Het acteerwerk is indrukwekkend en actrice Kirsten Dunst kreeg op het filmfestival in Cannes dan ook een Gouden Palm voor haar rol.

Datum: vrijdag 3 februari 2023, 20.00 uur

Leiding: Martijn Nolte en ds. Wim Brouwer

Na afloop van de film is er onder het genot van een drankje een nagesprek, geleid door Martijn Nolte en ds. Wim Brouwer.

Gegevens

Datum:
03-02-2023
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps

Organisator

De Kleine Kerk