Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joods a Capella Koor Rénanim zingt Hebreeuwse liederen

17-11-2019 - 16:00 - 18:00

€15

Joods à Capella Koor Rénanim zingt Hebreeuwse liederen

Licht en Donker: lichtvoetig door de donkere dagen
Dirigente: Marcela Obermeister-Shasha

De naam Rénanim is afgeleid van het Hebreeuwse woord renana (רְנָנָה), dat vrolijk lied betekent, en is ontleend aan de gelijknamige Franse koorbeweging waar ons koor deel van uitmaakt. Wij zingen liederen van Joodse gemeenschappen uit alle windstreken, uit verschillende perioden uit de geschiedenis van de Joodse diaspora.

Omdat de leden van ons koor overal vandaan komen, van Zwolle, Utrecht, Leiden, Amsterdam tot Heiloo, worden onze repetities zowel in Amsterdam als in Utrecht gehouden.

Rénanim is een koor zonder religieuze connotatie, maar wel met een passie voor Joodse muziek en belangstelling voor de verschillende culturen waar deze muziek haar oorsprong heeft. Ook niet-Joodse zangers en zangeressen zijn welkom.

 

De dirigente, Marcela Obermeister-Shasha,  is geboren in Argentinië. Na haar studie aan het conservatorium van Buenos Aires, waar zij lessen volgde bij Vivian Tabbush en Marcelo Silberleib, volgde zij een opleiding koordirectie aan de Rubin Academy in Tel Aviv bij Avner Itai. Sinds 1994 werkt zij al met nationaal bekende kinder- en jeugdkoren. Van 2000 tot 2002 studeerde zij koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Marcela leidt onder meer het Sjir Chadasj Koor van de LJG in Amsterdam. Daarnaast leidt ze het Koor Diplomatiek (Ministerie van Buitenlandse Zaken), het koor van de Raad van State en het koor esGROOT in Den Haag.

Gegevens

Datum:
17-11-2019
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://www.stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland