Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stichting Kleinoot: Domenica Strijktrio

15-03-2020 - 16:00 - 18:00

€15

Tony Rous – viool , Suzan Rous – altviool,  Martin Bungeroth – cello

Zij spelen Beethovens strijktrio in c-kleine terts, en werken van L.Boccherini en F.Schubert.

Tony Rous -Viool

Won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek). Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens. Van 1969 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice. Sinds 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam. Was jarenlang primarius van Amsterdamse strijkkwartet en Florestan ensemble, die speelde klassieke en romantische kamermuziek op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van Tsjechisch baroktrio en Domenica consort. Met al deze ensembles gaf hij vele concerten in verschillende Europese landen en Verenigde staten.

Suzan Rous – Altviool

Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Later is zij overgegaan op altviool en studeerde bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan altvioliste van het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam.

Martin Bungeroth studeerde cello aan de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten, aan de Freiburg University of Music (Diploma) en aan de universiteit voor Muziek en Dans Keulen (Master). Tijdens en na zijn studie werkte Martin in verschillende Duitse orkesten (Hamburg Symphoniker, Keuls Opera Orkest). Tot 2012 was hij eerste aanvoerder in het Regensburg Opera Orkest. Sindsdien werkt Martin als tweede aanvoerder cello in de Sinfonia Rotterdam en als cello remplacant in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Gegevens

Datum:
15-03-2020
Tijd:
16:00 - 18:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://www.stichtingkleinoot.nl

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland