Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Teresa Costa, fluit en Katerina Orfanoudaki, klavecimbel

24-04-2022 - 17:00 - 18:00

€10

Teresa Costa, fluit                                         Katerina Orfanoudaki, klavecimbel

Teresa Costa is geboren in Porto, Portugal  en studeert sinds 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam.
Over de keuze van haar instrument schrijft ze het volgende:
Terwijl een zanger wordt geboren met een stem, moeten instrumentalisten op zoek naar het instrument dat bij hun behoeften past. In mijn geval, sinds ik mijn bachelor begon, heb ik het gevoel dat het instrument waarmee ik speelde me niet hielp om het niveau te bereiken dat ik van plan was, maar me in plaats daarvan tegenhield. Ik ging op zoek naar andere instrumenten en probeerde verschillende merken en materialen uit totdat ik afgelopen november mijn nieuwe fluit vond. Het is een tweedehands Brannen zilveren fluit (in de staat van een nieuwe) gecombineerd met een hoofdkoord speciaal gemaakt voor deze fluit. Ik heb me nog nooit zo verbonden gevoeld met een instrument. Ik heb nu het gevoel dat ik kan werken met een instrument dat snel reageert, een rijk en vol geluid heeft en me in staat stelt om veel verschillende kleuren te creëren. Deze fluit inspireert me als ik hem speel. Ik heb mijn stem gevonden.

Katerina Orfanoudaki werd geboren in Chania, Kreta. Ze begon haar muziekstudie bij professor I. Kastrinakis aan het “I. Manioudakis” Chania Conservatorium. Ze heeft een bachelordiploma behaald aan de Ionische Universiteit en is gespecialiseerd in klavecimbeluitvoering, in de afdeling Oude Muziek.
Sinds 2018 studeert ze klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam naast Menno van Delft, Kris Verhelst en Goska Isphording.
Ze trad op als lid in verschillende oude muziekensembles in Griekenland en in Nederland. Ze was lid van het Symfonisch Orkest van de Ionische Universiteit en momenteel treedt ze op in verschillende zalen van Nederland, zoals Muziekgebouw aan ’t IJ.
Ze heeft deelgenomen aan het orkest en koor van de muziekuitvoering “Twin Mothers” in de concertzaal van de Ionische Academie in 2017 en op de alternatieve uitvoering van de Stichting Cultureel Centrum Stavros Niarchos, Athene in mei 2018. In de zomer van 2019 gaf ze samen met Erik Bosgraaf een concert in Paxos Music Festival (Griekenland).

Gegevens

Datum:
24-04-2022
Tijd:
17:00 - 18:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland
+ Google Maps