Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helmert Woudenberg speelt Mozes

07-04-2019 - 17:00 - 19:00

€15

Na zijn alom geprezen solo’s over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.
In Mozes vertelt hij hoe het Joodse volk in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest de bescheiden Mozes om de exodus te leiden, maar die weet niet of hij de juiste man is om de opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land.

Mozes zet de huidige, door nood gedreven volksverhuizingen in een bijbels perspectief. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Wat gebeurt er als de opluchting van het vertrek plaatsmaakt voor het wantrouwen waarmee de nieuwe omgeving je tegemoet treedt? Hoe pas je je aan? Hoe vind je rust, als je van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

Woudenberg plaatst de grote vluchtelingenstromen van vandaag in dit Bijbels perspectief en vraagt zich af hoe het is om te vluchten. Maar het stuk kijkt niet alleen naar de ellende die er bij komt kijken, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

In het jaarprogramma van De Kleine Kerk zijn op 7 februari en 21 februari twee avonden gewijd aan de figuur Mozes: als nomade en als leider. Op de tweede avond wordt aandacht besteed een muziekwerken waarin Mozes een rol speelt.

Organisatie:                       Stichting Kleinoot
Datum:                                Zondagmiddag 7 april 2019  15.00 uur
Plaats:                                  De Kleine Kerk
Entree:                                € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop
Kaartverkoop:                  aan de zaal
Reserveren:                       http://www.stichtingkleinoot.nl

Gegevens

Datum:
07-04-2019
Tijd:
17:00 - 19:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

De Kleine Kerk
Rijksstraatweg 129
Duivendrecht, 1115 AP Nederland